onsdag 20 februari 2013

Novellanalysen klar senast 4 mars

Se till att du:

  • har rättat språkfel (de/dem och annat i den branschen)
  • har lagt till litterära berepp där det är lämpligt
  • har jobbat med orsakssambanden (vilket bland annat syns i att du använder kausala konnektiver - eller hur?!)

fredag 15 februari 2013

Torsdagen den 14 feb

ägnades åt att försöka utveckla uppsatserna utifrån den punkt där var och en befinner sig. För er som var sjuka: ni bör jobba med er text hemma!

Markus hittade en bra lista med litterära begrepp, där de inte bara står som begrepp (som i den lista ni redan har) utan där de också förklaras lite. Jag har lagt till den i länklistan!


onsdag 13 februari 2013

Onsdagen den 13 feb

ägnades åt att skriva in novell/diktanalyserna (uppsatsen från den 23 jan) i ett Googeldoc, så att vi kan fortsätta att bearbeta och utveckla texterna för bättre måluppfyllelse.


fredag 1 februari 2013

Vad vi gjorde torsdagen den 31 jan

Vi fortsatte med diskussionen av Maus, denna gång muntligt i grupper utifrån (för de flesta i alla fall  en grupp blev lite disparat...) någon fråga man själv tyckte var intressant att tala med andra om. När de olika grupperna fick sammanfatta sina samtal handlade det mycket om djurtemat och förhållningssätt till grupperingar (rasism, att vilja tillhöra en grupp, att inte vilja tillhöra en grupp, individualitet contra grupptillhörighet, djur-masker-människor, de symboliska implikationerna av valet av djurslag) och om berättalsen/metaberättelsen - vilken är "viktigast"?

Intressanta diskussioner. Maus är då sannerligen en bok det finns mycket att säga om! Men nu kan ni lämna tillbaka den. Nästa gemensamma läsupplevelse blir något helt annat :)!